In 1943 werd in concentratiekamp Theresienstadt maar liefst 55 keer de kinderopera Brundibár uitgevoerd, voor en door kinderen. 'Eén van de weinige mooie herinneringen aan deze plek,’ schreef destijds één van de kinderzangers. Nu, ruim 75 jaar later, brengt Quintus de kinderopera opnieuw voor en door kinderen op de planken! 

De bijzondere voorstelling - met koor, solozang én orkest - is te zien op vrijdagavond 31 januari om 19.00 uur en zaterdagmiddag 1 februari om 15.00 uur bij Quintus, in het kader van ’75 jaar Vrijheid’. De van oorsprong Tsjechische kinderopera vertelt het verhaal van broer en zus Valentijn en Annabel die geld moeten verdienen om melk te kunnen kopen voor hun zieke moeder. De boze orgeldraaier Brundibár ziet hen als concurrent en jaagt hen weg. Gelukkig schieten kinderen en dieren te hulp en samen lukt het om Brundibár (symbool voor Hitler) te verslaan.

Kaarten reserveren
Ruim 75 jaar na de bevrijding wordt kinderopera Brundibár in Kampen opnieuw opgevoerd door en voor kinderen: op vrijdag 31 januari om 19.00 uur en zaterdag 1 februari om 15.00 uur. Kaarten zijn te reserveren via quintuskampen.nl en tijdens openingstijden bij de receptie. Vragen? Neem contact op met Quintus via info@quintuskampen.nl of tel. 038-3371200.

Kinderopera Brundibár wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Kampen, vfonds en de Provincie Overijssel.

Privacy statement - Algemene voorwaarden

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media