Het begon met ontevredenheid. Met een verboden boek vol haat zaaiende ideeën. Mein Kampf. Het boek waarin Adolf Hitler al ver voor de Tweede Wereldoorlog zijn wrede plannen voor de wereld ontvouwde. Plannen waarin sommige bevolkingsgroepen werden verguisd. Een boek vol haat.

Peter Slager, initiatiefnemer van het project ‘Mijn Kampen’, ontdekte een Nederlandse vertaling van Hitlers boek onder de plankenvloer van de overloop. Tijdens kluswerkzaamheden vond hij dit verwerpelijke boek met de - ‘verkeerd’ vertaalde titel - ‘Mijn Kamp’. Natuurlijk woelde er meteen een interne strijd. Wat moest hij met dit boek? Waarom lag dat hier? 

Peter, een creatieve man, kreeg op datzelfde moment een mooi en helder idee. Als tegenwicht wilde hij een boek genaamd ‘Mijn Kampen’ maken. Een boek waarin mensen niet worden buitengesloten, gehaat of verguisd. Een boek waarin iedere ‘Kampenaar’ de ruimte krijgt, zijn plekje mag krijgen; gewoon omdat ieder mens ertoe doet. ‘Mein Kampf ging over uitsluiting. Mijn Kampen gaat over inclusiviteit!’

Het moment is daar. 75 jaar bevrijding. 
Daarom zal ‘Mijn Kampen’ 75 portretten van ‘bijzondere’ Kampenaren tellen. Mensen gefotografeerd op een plek in Kampen waar zij goede herinneringen aan hebben; een plek die voor hen zeer bijzonder is. Met natuurlijk het bijzondere verhaal, in een woordelijke portret, erbij. Een bijzonder boek. Met ‘verhalen’ van gewone Kampenaren. Misschien ook wel met een verhaal en een foto van jou? Doe mee. Laat zien wie je bent en maak van ‘Mijn Kampen’ een uniek en bijzonder boek!

Binnenkort meer informatie over dit project via een eigen website.

Belangstelling? Stuur een mail naar info@mijnkampen.nu.

Privacy statement - Algemene voorwaarden

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media