Levenslicht is het tijdelijk nationaal monument van 104 duizend ‘lichtgevende’ stenen om de slachtoffers van de Holocaust te herdenken. Een kring van stenen vormt het tijdelijke, interactieve monument dat is gemaakt door kunstenaar, ontwerper en uitvinder Daan Roosegaarde. Op 27 januari wordt dit kunstwerk onthuld in verscheidene Nederlandse gemeenten vanwaar tijdens de Tweede Wereldoorlog Joden, Sinti en Roma zijn gedeporteerd naar Duitse concentratie- en vernietigingskampen. Ook de gemeente Kampen is een van de deelnemers aan het ‘Levenslicht’-project. In dat kader nodigen we u graag uit bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn.


Programma 
maandag 27 januari 2020 van 19.30 tot 20.00 uur

  • Opening door Burgemeester Koelewijn
  • Portretten van hen die vanuit Kampen zijn weggevoerd 
  • Violist Jan Rein Palland speelt een stuk uit Schindlers list
  • Afsluitend woord van de voorzitter van de stichting Struikelstenen, Pieter Tree

Locatie: in de buitenlucht bij de entree van de voormalige synagoge van Kampen, aan de IJsselkade.

Dit project wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met Stichting Kamper Struikelstenen. De voorzitter, Pieter Treep, is bereikbaar via stolpersteine-kampen@home.nl. 

Meer informatie over de activiteiten in het kader van Kampen 75 jaar vrij treft u op www.wellmeetagain.nl.

NB: Levenslicht wordt van maandag 27 januari t/m zaterdag 1 februari dagelijks opgebouwd om 17.00 uur en afgebouwd om 21.00 uur

Datum & tijd
27 January 2020
19:30 - 20:00
Adres
Voormalige Synagoge Kampen
IJsselkade 33
8261 AC Kampen

Privacy statement - Algemene voorwaarden

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media